Zaščitite svoje oči pred UV sevanjem!

Vsi vemo, da ima lahko izpostavljanje direktni sončni svetlobi negativen vpliv na kožo. Vendar ali veste tudi, da so vaše oči občutljive na negativne vplive, ki jih povzroča UV sevanje, prav tako kot vaša koža?

Zaščitite svoje oči pred UV sevanjem! (foto: Shutterstock, arhiv proizvajalca) Shutterstock, arhiv proizvajalca
4. 7. 2012 | Promocijsko sporočilo

Intenzivnost UV sevanja se spreminja tekom dneva. V splošnem lahko rečemo, da višje kot je sonce nad obzorjem, višja je intenzivnost UV sevanja.

Vendar to ne velja za izpostavljenost oči UV sevanju. Nedavna študija je namreč pokazala, da so oči izpostavljene največjemu tveganju zjutraj in pozno popoldan, saj so oči takrat na istem nivoju kot sonce1. Svoje oči morate zaščititi v vseh letnih časih in ob vseh aktivnostih - ko igrate tenis, se vozite s kolesom, greste v službo ali se odpravljate le na sprehod.

Sončno sevanje je najbolj intenzivno na visokih nadmorskih višinah in v bližini morja, jezer in rek, kjer se odbija od površine2.

Otroci še posebej ranljivi!

Zaščita pred UV sevanjem je še posebej pomembna za otroke in mladostnike, ker imajo širše zenice in bolj transparentne leče kot odrasli, zato so njihove oči bolj občutljive na UV žarke.

Poleg tega pa otroci preživijo več časa zunaj na direktni sončni svetlobi in manj verjetno nosijo sončna očala kot odrasli3.

Bodite pozorni in zaščitite svoj zakladek!

Pri zaščiti oči pred UV sevanjem pomagajo kontaktne leče!

Dokazano je, da kontaktne leče z UV filtrom učinkovito blokirajo periferno UV sevanje4. Med lečami, ki ta filter vsebujejo, najdete kontaktne leče ACUVUE®, ki jih lahko preizkusite tudi brezplačno5.

Obiščite acuvue.si, kjer z odgovorom na vprašanje prejmete kupon za brezplačni testni par leč ACUVUE®5, hkrati pa se uvrstite tudi v žrebanje za enoletno zalogo kontaktnih leč ACUVUE®6.

Preizkusite udobje kontaktnih leč ACUVUE® in zaščitite svoje oči!

Organizator: Johnson & Johnson d.o.o., Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana. Okrožno sodišče v Ljubljani. Srg 2004/11564, številka vložka 1/411900/00. Matična številka: 2041936. Davčna številka oz. ID za DDV: SI42738164. Email: Acuvue-si@its.jnj.com.

1. Sasaki H. UV exposure to eyes greater in the morning and late afternoon. Proc. 111th Ann. Meeting, Japanese Ophthalmologic Soc., Osaka, Japonska, April, 2007.
2. INTERSUN, The Global UV Project, A Guide and Compendium, Radiation and Environmental Health Unit; Protection of the Human Environment, World Health Organization, Ženeva, 2003.
3. Kwok LS, Daszynski DC, Kuznetsov VA, Pham T, Ho A, Coroneo MT. Peripheral light focusing as a potential mechanism for phakic dysphotopsia and lens phototoxicity. Opthalmic Physiol Opt 2004;24(2):119-29.
4. Kwok LS, Daszynski DC, Kuznetsov VA, Pham T, Ho A, Coroneo MT. Peripheral light focusing as a potential mechanism for phakic dysphotopsia and lens phototoxicity. Opthalmic Physiol Opt 2004;24(2):119-29.
5. 10 kontaktnih leč za enkratno uporabo ali 2 kontaktni leči za večkratno uporabo, so na voljo le po opravljenem pregledu vida za kontaktne leče ACUVUE®. Stroški pregleda in ostali stroški niso del te ponudbe.
6. V promociji so vključeni samo produkti 1·DAY ACUVUE® TruEye®, 1·DAY ACUVUE® MOIST®, 1·DAY ACUVUE® MOIST® for ASTIGMATISM,  ACUVUE® OASYS® with HYDRACLEAR® PLUS, ACUVUE® OASYS® for ASTIGMATISM. 1·DAY ACUVUE® TruEye®, 1·DAY ACUVUE® MOIST®, 1·DAY ACUVUE® MOIST® for ASTIGMATISM,  ACUVUE® OASYS® with HYDRACLEAR® PLUS in ACUVUE® OASYS® for ASTIGMATISM.