Zastojev proti Primorski še ni konec? Takšna je situacija že danes

18. 8. 2022
Deli
Zastojev proti Primorski še ni konec? Takšna je situacija že danes (foto: PU Novo mesto)
PU Novo mesto

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je nastal večkilometrski zastoj. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor proti Avstriji. Za osebni promet sta zaprta uvoz Jesenice zahod proti Avstriji ter izvoz Jesenice vzhod iz smeri Ljubljane. Na slednjem je dovoljen lokalni promet. Največja gneča za vstop v državo je na Gruškovju in Starodu.

Promet na uvozu Jesenice zahod proti Avstriji je dovoljen samo za vozila nad 7,5 ton.

Sicer pa so na Gorenjskem zastoji tudi na avtocestnem izvozu Lesce iz smeri Ljubljane. Izvoz Lesce sicer priporočajo za pot proti Kranjski Gori. Zastoji so tudi na relacijah: priključek Lipce-Slovenski Javornik in Lesce-Bled.

Prometno-informacijski center beleži zastoje in zamude tudi na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj proti Mariboru ter med Šempetrom in Vranskim proti Ljubljani, ter na obalnih cestah Lucija-Strunjan in Šmarje-Koper.

Znova je gneča tudi na več mejnih prehodih s Hrvaško. Več kot dve uri vozniki osebnih vozil čakajo na vstop v državo na mejnih prehodih Gruškovje in Starod, do ene ure na Obrežju, Dobovcu in Dragonji, drugje pa je treba počakati do pol ure.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"