Zavarovalnica Triglav sporoča: Prve ocene škode po neurju s točo bodo znane v prihodnjih dneh

14. 6. 2012
Deli
Zavarovalnica Triglav sporoča: Prve ocene škode po neurju s točo bodo znane v prihodnjih dneh

Zavarovalnica Triglav je po močnem neurju v Ljubljani in na Primorskem, ki ga je spremljala toča, prejela že večje število prijav škod, z zbiranjem prijav pa bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh. Izplačila škod bodo praviloma zagotovili že dan po zaključeni cenitvi.


Škodo lahko zavarovanci prijavijo prek spletne strani www.triglav.si ali s pomočjo mobilne aplikacije za prijavo škode, ki je lahko brezplačno namestite preko Apple App Store in Google Play. Na voljo je tudi 24-urna dežurna brezplačna telefonska številka 080 555 555, na katero pohitite s prijavo, da bodo lahko ustrezno načrtovali postavitev mobilne cenilne enote, ki je novost v njihovem sistemu. S takim načinom prijave pa se boste hkrati izognili čakanju v vrstah pri prijavnih okencih.

Oškodovanci se lahko za pomoč pri prijavi škode obrnejo tudi na svojega zavarovalnega zastopnika, na najbližje predstavništvo oz. zastopniško pisarno ali na sedež območne enote Zavarovalnice Triglav. Pri prijavi škode naj zavarovanci poškodovane stvari navedejo čim natančneje ter obvezno pripišejo tudi telefonsko številko in številko transakcijskega računa za nakazilo škode. 




Ob tem velja opozorilo, da je v ekstremnih vremenskih razmerah skrb za lastno varnost najpomembnejša. Zavarovalnica Triglav zavarovancem zato svetuje, naj, če se soočijo s škodo zaradi naravne nesreče, postopajo po naslednjih petih korakih:



1.        Najprej zavarujte človeška življenja. 


2.        Preprečite nadaljnjo škodo. 


3.        Če je le mogoče, naredite nekaj fotografij nastale škode. 


4.        Preverite zavarovano kritje na zavarovalnih policah in prijavite škodo. 


5.        Če so razmere varne, začnite s popravilom, istočasno pa poskrbite, da se do prihoda   cenilca zavarovalnice ohranijo dokazila o nastali škodi. 



Pogoste vremenske nevšečnosti z večjimi škodami se bodo dogajale tudi v prihodnje, zato v Triglavu vsem  prebivalcem svetujejo, da čim prej preverijo ustreznost zavarovalne zaščite. Opažajo namreč, da prebivalci še vedno ne posvečajo ustreznega pomena kakovostnemu premoženjskemu zavarovanju. Po vsaki ujmi se sicer zanimanje nekoliko poveča, a je zavarovanost slovenskih vozil, predvsem pa nepremičnin, še vedno prenizka.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"