Zaživelo celjsko sejmišče

11. 4. 2008
Deli

Letos Slovenija nima svojega avtomobilskega salona. Ljubitelji avtomobilizma, motociklizma in gospodarskih vozil lahko na svoj račun pridete v Celju, kjer trenutno potekajo kar štiri razstave hkrati: Avto in vzdrževanje, Moto boom, Razstava gospodarskih vozil in Logotrans.

Veliko o vsebini salonov povedo že njihova imena. Pregled motociklističnega dogajanja si lahko ogledate na www.moto-magazin.si, med avtomobilskimi novostmi pa izpostavljamo Renaultove Twingo Serviser, Kangooja Express in Express Compact, pa Peugeotovega Partnerja (novega - v potniški in dostavniški različici) in Ivecovega Massifa, ki po videzu in robustnosti še najbolj spominja na LR Defenderja. Massif ima trilitrski turbodizelski motor v več različicah moči, pogon pa je speljan na en ali oba kolesna para.

Novi Kangoo Express Compact je zasnovan predvsem za uporabo v urbanih središčih, kjer je lahkotna okretnost pomembnejša od velikosti tovornega prostora. S tem dobivajo Bipper, Fiorino in Nemo konkurenco. Ob skupni dolžini komaj 3, 83 metra Kangoo Express Compact ponuja od 2, 3 do 2, 9 kubičnega metra tovornega prostora. Prodaja tega modela se bo v Sloveniji predvidoma začela septembra letos.

Novi Twingo Serviser je dostavna različica Twinga, ki ga izdelujejo v tovarni Revoz v Novem mestu. Twingo Serviser je s svojo majhnostjo, okretnostjo in gospodarnostjo idealen za hitro dostavo manjših pošiljk ali hrane in tudi za obrtnike, ki za svoje orodje ne potrebujejo ogromnega prostora. V Celju razstavljeni Twingo Serviser 1, 2 60 ima vgrajeni stranici iz pločevine, kar ustreza slovenskim predpisom za male dostavnike. Prodaja tega modela pri nas je predvidena v drugi polovici letošnjega leta.

Poleg motociklov, gospodarskih vozil in servisne opreme, so razstavljene tudi avtomobilske predelave. Skočite v Celje, a pohitite, saj so saloni odprti do nedelje.

Foto: Matevž Hribar

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol