Že milijon kupcev za Dacia Duster

22. 4. 2014
Deli
Že milijon kupcev za Dacia Duster

V samo štirih letih se je za model Duster odločilo že milijon kupcev.

Ob tem je potrebno vedeti, da nastopa Duster na nekaterih trgih tudi kot Renault, zato si jubilej lastita obe znamki. Tako je Duster glavni prodajni adut za obe znamki (Renault / Dacia) in tudi najbolje prodajan Renaultov model. "Duster je resnično svetovna uspešnica," pojasnjuje Arnaud Deboeuf, direktor programa vstopnih modelov Skupine Renault. "Pod znamko Renault povsem izpolnjuje pričakovanja naših kupcev po svetu in prispeva k razvoju Renaulta na razvijajočih se trgih. Pod znamko Dacia pa je v Evropi in na sredozemskem območju Duster uspel k znamki pritegniti nove kupce zahvaljujoč svoji obliki in pristnim terenskim zmožnostim po zelo dosegljivi ceni. Duster je res pravi model za osvajanje novih kupcev."

Duster se pod blagovno znamko Renault ali Dacia prodaja v več kot 100 državah. Ob tem so ga Francozi prilagodili različnim potrebam in zahtevam trga - prilagojen je za mrzle ruske kraje,  poganjajo ga "Flex Fuel" motorji na etanol v Braziliji, za indijski trg pa so mu seveda volanski obroč premaknili na desno stran in mu namenili posebno notranjo opremo.

Miljonti Duster so sestavili v Renaultovi tovarni Curtiba v Brazili, ki je sicer ena od petih tovarn, ki izdelujejo Dusterja. Poleg brazilske Curtibe, so to še: Pitesti (Romunija), Envigado (Kolumbija), Moskva (Rusija) in Chennai (Indija). Najdlje, in sicer od leta 2010 izdelujejo Duster v tovarni Pitesti v Romuniji, namenjen pa je prodaji v Evropi, v Turčiji in državah Magreba. Junija 2010 so Duster pričeli sestavljati tudi pod znamko Renault, sprva za prodajo v državah Bližnjega vzhoda, v Egiptu in drugih afriških državah, od leta 2011 pa tudi za države Perzijskega zaliva. V tovarni Curitiba v Braziliji Duster z značko Renault izdelujejo od oktobra 2011 za kupce v Braziliji in Argentini. V tovarni Envigado v Kolumbiji so s sestavljanjem Dusterja začeli februarja 2012, z njim pa oskrbujejo Kolumbijo, Mehiko, Ekvador, Čile, Peru in države Srednje Amerike. Izdelava Dusterja je v tovarni Moskva v Rusiji stekla marca 2012, pod znamko Renault pa ga izdelujejo za domači ruski trg. Zadnji zagon proizvodnje Dusterja do zdaj je bil maja 2012 v tovarni Chennai v Indiji, od koder z njim pod znamko Renault oskrbujejo domači trg, Južnoafriško republiko in Indonezijo, Dusterje z značko Dacia pa pošiljajo v Veliko Britanijo, na Ciper, Malto in Irsko. Prodaja modela Duster je tudi v letu 2013 zrasla in po vsem svetu presegla skupno število 376.000 avtomobilov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol