Zelena luč za trivratni Hyundai i30

19. 4. 2013
Deli

V Sloveniji se prodaja trivratnega i30 prične v ponedeljek 22. aprila. 

Kot se za tak avto spodobi, bo kupce nagovarjal predvsem s športno in dinamično zunanjostjo. Trivratni Hyundai i30 je bil zasnovan izključno za evropsko tržišče, z njim pa želijo pri Hyundaiju povečati svoj delež v obširnem C segmentu. Od obeh  bratov se razlikuje predvsem po bolj dinamični bočni silhueti, seveda le z enim parom bočnih vrat, po izrazitejšem prednjem odbijaču, dodan pa je še spojler na zadek avtomobila. Maska motorja je črne barve, novo oblikovan prednji odbijač ima vgrajene povsem drugače oblikovane diodne dnevne luči. Dinamičen videz zaokrožujejo še nova 16-palčna alumijasta platišča.

Trivratni i30 bo na voljo z enakimi motorji, kot preostala dva predstavnika družine i30. To pomeni 3 bencinske in 3 dizelske motorje ter šeststopenjske menjalnike za vse motorje. Kupci bodo lahko izbrali med 11 barvami karoserije, črno ali bež notranjostjo in tremi paketi opreme, iDrive, iLike in iLook. Vstopni model i30 iDrive je med drugim že serijsko opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 6 zračnimi blazinami, aktivnima vzglavnikoma, ABS, naprednim elektronskim stabilnostnim sistemom, pomočjo pri speljevanju v klanec, daljinskim centralnim zaklepanjem z alarmom in zložljivim ključem, višinsko in vzdolžno nastavljivim volanskim obročem, v usnje oblečeno prestavno ročico in volanski obroč, avtoradiem s CD in MP3 predvajalnikom z upravljanjem na volanskem obroču, klimatsko napravo, sistemom Flex Steer, potovalnim računalnikom, alu platišči in dnevnimi LED lučmi, zanj pa bo potrebno odšteti 13.990 EUR. 

Najcenejša dizelska različica z 1,4-litrskim CRDi motorjem (90 'konj') stane 15.790 evrov, za prav vse različice pa uvoznik ob začetku prodaje ponuja promocijski popust v višini 1000 evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"