Zelo univerzalna Opel Astra Sports Tourer

21. 12. 2010
Deli

Oplova Astra Sports Tourer, ki je uradno nastopila na našem trgu natanko 21. decembra, je po dosedanjih izkušnjah te znamke razdeljena med dve vrsti kupcev: dobro polovico jih kupijo podjetja, slabo zasebniki, uravnoteženost pa daje slutiti, da gre za zelo univerzalen avtomobil.

Precej dodajo še velika izbira motorjev (pet bencinskih in štirje dizelski, od katerih pride najšibkejši in najvarčnejši 1.3 CDTI na trg januarja) z močmi od 74 do 132 kilovatov (dizli 70–118), velik prtljažnik (500–1.550 litrov) s kopico doplačilne opreme za smotrnejši izkoristek in štirje paketi opreme (izkušnje kažejo, da tudi na našem trgu krepko prednjačijo bolje opremljene Astre), vsekakor pa tudi napredna tehnologija, ki v tem razredu še ni stalnica.

Od petvratne Astre do Sports Tourerja je natanko 850 evrov, do konca januarja pa pri Oplu prepričujejo s posebnimi paketnimi ponudbami, ki prinesejo od približno 1.000 do 2.000 evrov prihranka. S

ports Tourer je med vsemi Astrami (za petvratno) vedno na drugem mestu; tudi v tej generaciji naj bi bilo Estejev približno 25 odstotkov. (VK)

Foto: VK

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja