Ženeva 2007

14. 3. 2007
Deli

Renault je čakal vse do zadnjega trenutka in novega Twinga pokazal šele na salonu. Po letu 1993 je francoski malček dočakal naslednika, ki s svojim igri­vim videzom dostojno začenja težko pot, ki čaka vse salonske novosti – ugajati morajo kupcem. In drznemo si zapisati, da je bila Ženeva zaradi Twinga tudi slovenska. V Novem mestu so verjetno znali proslaviti novega 'otroka'.

Letos je v Ženevi luč sveta ugledalo kar nekaj novosti, ki jih bomo redno videvali tudi na naših cestah. Od novega Twinga, za katerim verjetno že sedaj kriči marsikatero dekle, do Fordovega Mondea, pri katerem so snovalci opravili nalogo z odliko, in Volva V70.

Vznemirljivih konceptov tudi letos ni manjkalo, in čeprav so nekateri med njimi že bili predstavljeni na salonu v Detroitu, si jih je vredno ogledati v živo, saj so videti popolnoma drugače kot na fotografijah.

 

Novi trendi? Še drznejše oblike. Kar smo pred leti videvali le v znanstvenofantastičnih filmih, je danes razstavljeno na salonskih površinah, izvedeli pa smo, da bodo prikazani modeli že v bližnji prihodnosti serijski. Nekateri se ne ozirajo na ceno goriv. Ti so v Ženevi že plačevali aro za Bentleyja Brooklandsa, Lamborghinija Gallarda Superleggero in zrli v konceptnega M3, ki bo že poleti serijski. Baje bo po konceptu podedoval precej oblikovnih rešitev, kar le še potrjuje, da so koncepti včasih že zelo blizu serijskim izvedbam.

Mitja Reven, Aljoša Mrak

foto: Aleš Pavletič

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol