Ženeva 2010 - eksotični primerki

31. 3. 2010
Deli
Sbaroo Autobau (foto: Aleš Pavletič)
Aleš Pavletič

Predstavljamo avtomobile, ki so na letošnjem avtomobilskem salonu bili zanimivi zaradi znamke oziroma imena izdelovalca, zaradi videza, zaradi tehnike, morda zaradi eksotičnosti ali pa zaradi kombinacije dveh ali več naštetih reči.

Avtomobilska Ženeva je vselej zanimiva, težko pa se znebimo občutka, da je bila letos še posebej radodarna z novostmi in zanimivostmi. Kot da se je nenadoma pojavilo večje število idej in njih interpretacij.

Seveda tokrat izstopajo eksoti, tisti, ki se pojavijo le tu in tam na kakem salonu, pa takšni, ki oživljajo kakšno staro znamko, in takšni, za katere smo slišali prvič. Pa seveda vselej prisotni tunerji, katerih posel, kot kaže, še vedno dobro teče.

Skoraj težko je verjeti, da je vse, kar predstavljamo v tem članku, plus kar ste videli že prejšnjem, čisto zgledno pospravljeno na površino, ki je – površno in na oko – le približno trikrat večja od Beemvejevega razstavnega prostora na frankfurtskem salonu avtomobilov.

In kar, če stojite na pravem mestu, zajamete z očmi, če naredite 360-stopinjski obrat. Toda takšen je salon v Ženevi in tudi s tega stališča ni čudno, da gre za v Evropi najpomembnejšo tovrstno razstavo.

Zato vabimo k ogledu drugega dela. Režiser je isti, igralci so isti, scenografija tudi, le kamera je stala drugje. In prav v tem je čar drugega dela.

Avtomobile bomo predstavljali v posameznih člankih, na tem mestu pa dodali vse povezave.

Avtomobili:

Foto: Aleš Pavletič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja