Ženeva 2018: BMW M8 Gran Coupé kot prikaz nove interpretacije razkošja pri bavarski znamki

6. 3. 2018
Deli

V središču BMW-jevega razstavnega prostora v Ženevi je študija BMW M8 Gran Coupé, ki napoveduje novo admiralsko ladjo bavarske znamke v obliki nove serije 8, predstavlja pa njeno najbolj eksotično in privlačno podobo.

Gre za velik štirivratni kupe z izrazito agresivnim nastopom, ki ga ponazarja predvsem sprednji del z velikima nastopaškima ledvičkama v središču pozornosti. Študija napoveduje tudi nov, veliko bolj dinamičen oblikovni jezik, ki mu bodo sčasoma sledili drugi modeli bavarske znamke. H kupejevski eleganci študije sicer pripomorejo dolg pokrov motorja, dolga medosna razdalja, tekoča strešna linija in kratek zadek, k senzualni privlačnosti pa prispevajo gladki prehodi med posameznimi oblikovnimi elementi. Poseben učinek ima barva odtenka Salève Vert, ki pod različnimi koti in svetlobo prehaja od zelenega do sivkasto modrega odtenka.

O motorjih ni bilo povedanega nič, a lahko sklepamo, da bo šlo za zmogljive vrstne šestvaljnike ter štirivaljnike in kakšen priključni hibrid, povedano pa je bilo, da serijski primerki v obliki BMW-jeve serije 8 Gran Coupé in M8 Gran Coupé pridejo konec leta.

BMW v Ženevi sicer predstavlja BMW X4, ki na ceste zapelje julija, tam je tudi novi BMW i8 Roadster, prav tako pa lahko vidimo študijskega BMW X7, ki bo serijsko proizvodnjo dočakal prihodnje leto.