Ženeva 2018: Bugatti Chiron je postal še bolj športen z različico Sport

6. 3. 2018
Deli
Ženeva 2018: Bugatti Chiron je postal še bolj športen z različico Sport

Za tiste, ki jim Chironova športnost, ki izhaja iz motorja z močjo 1.500 'konjev', v sedanji obliki ni več všeč, je Bugatti predstavil še bolj športno različico Chiron Sport.

Motor sicer ostaja enak 1.500-'konjski' V16, ki so ga nekoč razvili tako, da so sestavili dva motorja V8 s štirimi turbopolnilniki, in tudi osnovne zmogljivosti ostajajo podobne, a pri Bugattiju pravijo, da se vse dogaja še bolj dinamično in z izboljšano vodljivostjo. Inženirjem je uspelo, da so s prijemi lahke gradnje avtomobilu odvzeli 18 kilogramov mase. Tu je šlo predvsem za širšo uporabo ogljikovih vlaken, lažje zadnje šipe, nov izpuh in lažja kolesna platišča. Za dobrih deset odstotkov so otrdeli tudi vzmetenje in izboljšali odzivnost volana.

Pri Bugattiju trdijo, da se Chiron Sport zato še bolje odziva od 'navadnega' Chirona in gre še hitreje skozi ovinke, zato lahko kmalu pričakujemo kakšen nov rekord na dirkališču Nardo, ki je postalo nekakšen referenčni krog za Bugattije, lahko pa tudi kje drugje. Saj nam ni treba povedati, katero dirkališče imamo v mislih?

Seveda pa lahko Bugatti Chiron Sport tudi kupite, če ste prihranili 2,65 milijona evrov, kolikor stane osnovna različica brez dodatkov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja