Ženeva 2018: Hyundai je pokazal svoji električni novosti

7. 3. 2018
Deli

Hyundai je v Ženevo prišel električno, s pravkar predstavljeno električno Kono Electric in novim križancem s pogonom na gorivne celice Nexom, ki nadomešča odhajajočega Hyundaija ix 35 Fuel Cell. Da ni bilo vse le električno, je poskrbel novi križanec Hyundai Santa Fe.

Vse novosti smo že predstavili, zato povejmo le, da se bo Kona Electric v Sloveniji predvidoma začela prodajati septembra, še pred tem, junija ali julija, pa se bo začela prodaja novega Santa Feja. Nexa za zdaj pri nas ne bodo prodajali, saj nimamo ustrezne polnilne postaje za vodik.

Hyundai sicer ni ostal le pri predstavitvi omenjenih treh avtomobilov, ampak je pripravil študijo Le Fil Rouge (rdeča nit), ki predstavlja novo oblikovno usmeritev pod temo Sensuous Sportiness (Čustvena športnost), pri kateri gre za harmonizacijo štirih oblikovnih elementov: proporc, arhitekture, oblikovanja in tehnologije. Kot pravijo, bodo na osnovi tega koncepta zabrisali meje med obliko in funkcijo ter s tem ustvarili estetsko vez vseh prihodnjih modelov.

Da bi obiskovalcem salona omogočili globlji pogled v tehnologijo povezanega avtomobila, so pripravili tudi študijo Intelligent Personal Cockpit, v katero so vgradili najsodobnejše tehnologije za komunikacijo med voznikom in avtomobilom, kakršna sta prepoznava govora in tehnologija 'car-to-home', ki vpliv voznikovega glasu prenaša tudi v domače okolje, saj lahko na daljavo glasovno upravlja gospodinjske pripomočke. V kokpit so vključili tudi sistem za sproščanje voznika, ki s pomočjo tipal v sedežu in na volanskem obroču zazna njegovo napetost in ga pomiri tako, da mu predvaja mirno glasbo in zatemni osvetlitev kabine.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"