Ženeva 2018: Jeep Wrangler si še vedno upa na teren

7. 3. 2018
Deli

Po uradni predstavitvi v Los Angelesu se je v Ženevo pripeljal novi Jeep Wrangler, ki ga bodo sicer lahko videli tudi obiskovalci poletnega Campa Jeep.

Američani so Wranglerju z novo generacijo v osveženi kabini namenili možnost kar treh različic infozabavnih sistemov Uconnect z možnostjo 5-, 7- ali 8,4-palčnega barvnega, za dotik občutljivega zaslona in povezljivost s pametnimi telefoni, prav tako pa so vanj vgradili kar 75 aktivnih in pasivnih sistemov za zagotavljanje varnosti. Tudi karoseriji so namenili korenito posodobitev, pa čeprav na prvi pogled ostaja podobna predhodnikovi in s tem nadaljuje oblikovno izročilo, ki ga je v času druge svetovne vojne začel 'pra' Jeep Willys.

Kljub zgladitvi linij Jeep Wrangler ostaja kleni terenski avtomobil z robustnim štirikolesnim pogonom in drugimi pripomočki, ki mu pomagajo, da se pripelje praktično kamorkoli. Posodobljen je nabor motorjev, med katerimi sta nov dvolitrski turbobencinski štirivaljnik in trilitrski turbodizelski motor V6 iz družine EcoDiesel, ki lahko delujeta v kombinaciji z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja