Ženeva 2018: Mitsubishi je prenovil Outlanderja PHEV

7. 3. 2018
Deli

Mitsubishi je v Ženevo pripeljal prenovljenega priključnohibridnega Outlanderja PHEV, poleg njega pa je Evropi predstavil tokijsko študijo e-VOLUTION. Outlander PHEV pride v Evropo konec leta.

Kot pravijo pri Mitsubishiju, so od začetka prodaje leta 2015 v Evropi prodali več kot 100.000 Outlanderjev PHEV. Za prenovljenega Outlanderja PHEV modelnega leta 2019 pravijo, da je bolj SUV in bolj električni avtomobil kot kdaj do zdaj.

V osrčju prenovljenega pogonskega sklopa je 2,4-litrski motor z Atkinsonovim ciklusom, ki je nadomestil dvolitrskega Ottovega in razpolaga z višjim navorom, bolj tekočim delovanjem in večjo učinkovitostjo. Za deset odstotkov so povečali učinkovitost generatorja, za prav toliko pa tudi moč elektromotorja na zadnji premi. Za 15 odstotkov, na 13,8 kilovatne ure, se je povečala kapaciteta litij-ionske baterije, za deset odstotkov pa njena moč.

Načinoma NORMAL in 4WD LOCK so konstruktorji dodali še dva načina vožnje. Način SPORT, kot njegovo ime pove, prinaša več neposredne vodljivosti in več veselja na ovinkastih cestah, način SNOW pa je seveda namenjen uspešnemu premagovanju zasneženih cest.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja