Ženeva 2019: Honda bo v Evropi do leta 2025 povsem električna

5. 3. 2019 | Janez Heimer
Deli

V skladu s to zavezo so predstavili prototip urbanega električnega avtomobila.

Hondin e Prototype je pravzaprav redkost med prototipi, saj je izjemno podoben že prej predstavljenemu konceptu. Obliko malega električnega avtomobilčka je javnost na predlanskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu namreč tako dobro sprejela, da pri Hondi niso videli razloga za spremembe.

Končni izdelek bo dobil še par vrat in sedež več, ostal pa bo nizek, širok, s kratko medosno razdaljo in na splošno všečen. Gre za prvo povsem električno Hondino vozilo na evropskem trgu. Doseg s polnimi baterijami naj bi znašal 200 kilometrov, do 80 odstotkov zmogljivosti pa naj bi jih bilo mogoče napolniti v le pol ure. Za nekoliko športnejši vtis je malček gnan na zadnji kolesni par.

Serijsko različico urbanega vozilca lahko pričakujemo proti koncu leta, Honda pa je do zdaj zabeležila 15.000 registracij potencialno zainteresiranih kupcev na stari celini.

Na razstavnem prostoru v Ženevi so Japonci predstavili še povsem novega hibridnega CR-V in različico HR-V Sport. Družbo jima delajo še Hondini motocikli in dva dirkalnika Formule ena, ki ju žene Hondin pogonski sklop.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"