Zmaga za Mazdo v raziskavi JD Power

Raziskava 'Vehicle Ownership Satisfaction Study 2012', ki jo je opravilo podjetje za analizo trga avtomobilov JD Power, je pokazala, da so lastniki in vozniki Mazdinih avtomobilov med najbolj zadovoljnimi v Nemčiji.

15. 6. 2012

V srednjem razredu je prepričljivo zmago slavila Mazda6, ki je poleg tega z odstotkom zadovoljstva 82,9 dosegla tudi drugo najvišjo oceno v celotni raziskavi. Blagovna znamka Mazda pa je v tej raziskavi s 79,8-odstotnim zadovoljstvom svojih strank zasedla skupno četrto mesto.

Visoki uvrstitvi v svojih razredih sta dosegla tudi modela Mazda3 , ki je v kompaktnem razredu s stopnjo zadovoljstva 81,5 odstotkov zasedla drugo mesto in Mazda2, ki je med majhnimi avtomobili z rezultatom 79,7 odstotka pristala na tretjem mestu.

V raziskavi JD Power report 2012 je sodelovalo 14.296 voznikov, ki so prek online obrazca posredovali izkušnje s svojimi vozili, ki jih v povprečju vozijo že vsaj dve leti in lahko na osnovi tega posredujejo verodostojne podatke o lastnostih in kakovosti vozila.

Vprašanja v raziskavi JD Power Report so razdeljena v kategorije kakovost/zanesljivost, atraktivnost, servis in stroški vzdrževanja in skupaj tvorijo skupno oceno zadovoljstva v odstotkih. S tem raziskava omogoča verodostojno oceno zadovoljstva voznikov in je tako odličen vir informacij za kupce novih vozil.