Znane cene nove Opel Astre

16. 12. 2009
Deli

Nova Opel Astra, v družinskem drevesu označena tudi s črko i, je končno vstopila tudi na naš trg. In to z odločnimi koraki!

Da lepota (dinamične poteze, ki ne skrivajo podobnosti z uspešno Insignio), napredna tehnika (boljše različice imajo sistem FlexRide, s katerim prilagodimo tri načine delovanja podvozja in osvetlitve instrumentne plošče, aktivne žaromete AFL, prepoznavanje prometnih znakov OpelEye, nosilec za kolesa FlexFix in prilagodljivo dno prtljažnika FlexFloor) in več prostora (od predhodne je daljša kar za 17 centimetrov, zaradi česar je med tekmeci v vrhu po prostornosti) niso edini aduti, priča najnovejši cenik. Novo Astro si lahko omislite za ceno od 15.290 evrov (1.4 74 kW/100 KM Essentia) do 23.830 evrov, kolikor stane 2.0 CDTI 118 kW/160 KM s samodejnim šeststopenjskim menjalnikom.

Da vas bodo pri Oplu v teh zimskih dneh dodatno pogreli, so se odločili, da bodo ob predstavitvi ponudili še ugodnejše cene. Za Astro 1.4 (74 kW/100 KM), ki bo v serijski opremi ponujala klimatsko napravo, radio s CD-predvajalnikom, osrednjo ključavnico, električni pomik sprednjih stekel, električno nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali, ABS, sistem ESP Plus, sprednji in stranski varnostni blazini, stranski varnostni zavesi in aktivna sprednja vzglavnika, bodo zahtevali le 13.990 evrov. Podobno ugodna ob začetku prodaje bo tudi različica 1.6 (85 kW/115 KM), ki bo za 14.990 evrov ponujala še samodejno klimatsko napravo, meglenki, usnjen volanski obroč, potovalni računalnik, boljši radio s CD-predvajalnikom in že prej omenjeno bogato varnostno opremo. Za zdaj bo na prodaj le kombilimuzina s petimi vrati, v drugi polovici 2010 pa bo predstavljena še kombijevska različica. Stara Astra (H) ostaja v prodaji kot Astra Classic 3, seveda z ugodnejšo ceno in bogato opremo. Načrt prodaje v Sloveniji za leto 2010: 1.500 novih (I) in 1.000 starih (H).

(AM)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja