Znani nagrajenci Chevroletovega natečaja

17. 6. 2008
Deli

Štiričlanska žirija, ki so jo v Sloveniji sestavljali Dušan Lukič, glavni urednik revije Avto Magazin, Aljoša Rebolj, priznani fotograf, Zdenko Huzjan, slikar in profesor grafičnega oblikovanja ter Špela Prislan, vodja marketinga za Chevrolet v Sloveniji, ni imela ravno lahkega dela, a na koncu je odločitev o zmagovalcu natečaja »Mlad? Ustvarjalen? Chevrolet! 2008« le padla.

Na natečaj se je prijavila Visoka šola za dizajn pod vodstvom dekanje Nade Matičič in mentorice profesorice Narvike Bavcon. Ocenjevali so trinajst projektov študentov, ki so sodelovali v kategoriji vizualne umetnosti na temo grafične dekoracije avtomobila Chevrolet Lacetti WTCC, ki tekmuje v svetovnem prvenstvu serije WTCC. Glede prvih treh projektov so bili člani žirije precej enotni, težko pa so se odločili za zmagovalca med dvema precej izenačenima projektoma. Na koncu je največ točk prejel projekt Adija Šumiča z naslovom »Horsepower«.

Na drugo mesto, z nekaj točkami zaostanka, se je uvrstila Vida Rojšek s projektom »Wild. Fast. Triumphant! Chevy« in na tretje Anja Žabkar s hudomušnim in zabavnim projektom »Best way how to dry your laundry«.

Iz Chevroleta so nam z veseljem sporočili, da je Adi Šumič s svojo poslikavo Lacettija slavil tudi na evropskem finalu v Brnu! ! !

Foto: Chevrolet

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"