Znani so finalisti izbora za Slovenski avto leta

21. 12. 2013
Deli

Bralci Avto magazina in obiskovalci naše spletne strani ste skupaj z bralci, obiskovalci in poslušalci še šestih medijev izbrali finaliste letošnjega izbora za Slovenski avto leta.

Na seznamu kandidatov za Slovenski avto leta 2014 so bili vsi tisti avtomobili, ki so prišli na slovenski trg leta 2013 in so jih do 15. decembra 2013 prodali in registrirali vsaj 50 primerkov. Poleg Avto magazina v izboru za Slovenski avto leta sodelujejo še dnevniki Delo, Dnevnik in Večer, Motorevija, radio Val 202 in spletni portal Siol.net.

Najboljši peterici avtomobilov posameznega medija po številu glasov bralcev in obiskovalcev smo podelili po 6, 4, 3, 2 oziroma eno točko, seštevek vseh po medijih podeljenih točk pa je dal pet finalistov. To so:

  • Škoda Octavia (v finale štarta s 6 točkami)
  • Peugeot 308 (4)
  • Mazda3 (3)
  • Toyota Auris (2)
  • Citroen C4 Picasso (1)

Poleg Octavie (skupaj je zbrala 40 točk), Peugeota 308 (23), Mazde3 (21), Toyote Auris (12) in Citroena C4 Picasso (9) sta točke usvojila še Mercedes CLA (7) in Ford Kuga (1), a sta zgrešila uvrstitev med prvo peterico in s tem v finale. Brez finala sta ostala tudi Renault Captur (ker se zastopnik ni strinjal s pogoji sodelovanja) in Mazda6 (ker lahko v finalu sodeluje samo en model ene znamke - v finale se je tako uvrstila Mazda3, ki je zbrala več točk). Ostali avtomobili v izboru bralcev niso osvojili točk.

Finalni izbor za Slovenski avto leta, tam bomo novinarji vseh sedmih medijev točkam, ki jih je finalna peterica osvojila z vašimi glasovnicami, dodali še naše glasove, bo 11. januarja. Ogledali si ga boste lahko na TV Slovenija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja