Znani so finalisti za Evropski avto leta 2018

27. 11. 2017
Deli

Žirija za Evropski avto leta je izbrala finalno sedmerico, ki se bo potegovala za naslov evropskega avtomobila leta 2018!

Če gremo po vrstnem redu, so se v letošnji finale uvrstili Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW serija 5, Citroen C3 Aircross, Kia Stinger, Seat Ibiza in Volvo XC40. Zdaj žirijo čaka temeljito preskušanje sedmerice, izmed katere bo zmagovalca izbrala konec meseca februarja, razglasila pa na predvečer ženevskega avtomobilskega salona! 

Izbor z več kot 50-letno tradicijo, je letos še izdatno pridobil na teži, saj se je po dolgem času povečalo število žirantov. Tako je letos za sedmerico finalistov glasovalo 60 strokovnih in skrbno izbranih novinarjev iz 23 evropskih držav. Ti so izbirali med 37 avtomobili, ki so izpolnili vse pogoje za uvrstitev na širši seznam kandidatov.

Izbor sedmerice letos nikakor ni bil lahka naloga. Na eni strani so prevladovali predstavniki najbolj rastočega avtomobilskega razreda - križanci seveda, na drugi strani pa je bilo kar nekaj novih in zanimivih avtomobilov. Izbor potrjuje, da se vse bolj cenijo tudi napredne tehnologije, ki jih v svet avtomobilizma prinašajo predvsem prestižni avtomobili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja