Znani so zmagovalci razpisa Mladi upi 2017

Prejemniki finančnih sredstev iz razpisa Mladi upi 2017 so znani. Največ glasov podpore s strani gledalcev in gledalk je prejela karateistka Maša Simonič, strokovna komisija pa je neodvisno od glasovanja izbrala še 12 talentiranih upov.

27. 12. 2017 | Promocijsko sporočilo

Vse bo v redu, Zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti bo letos med izbrane Mlade upe razdelil 51.000 evrov, ki sta jih v sklad prispevala omenjeni zavod in POP TV. S to podporo bodo lahko mladi športniki, parašportniki, umetniki in znanstveniki lažje uresničili zadane cilje in sledili svoji viziji. Finančno podporo Mladim upom Zavarovalnica Triglav nudi že peto leto in v tem času so v okviru projekta med 62 mladih upov razdelili že 261.000 EUR.

Razpis Mladi upi 2017 bo 13 obetavnim mladim športnikom, umetnikom, znanstvenikom in parašportnikom, starimi med 16 in 19 let, pomagal uresničevati sanje in doseči še višje cilje. To so Ana Sešek (violina), Maja Bedrač (atletika), Stojan Kuhar (kitara), Hana Brečko Simšič (parašpotnica, dresurno jahanje), Nik Čemažar (kolesarstvo), Luka Poljanec (tolkala), Timi Zajc (smučarski skoki), Jan Pancar (motokros), Tine Kancler(kajak), Katja Fain (plavanje), Sara Čano (violončelo), Domen Pregeljc (naravoslovne znanosti), Maša Simonič (karate).

Mladi upi vsako leto poudarjajo, da jim priznanje strokovne komisije in spletne javnosti predstavlja potrditev dosedanjega dela, obenem pa jim vliva dodatno mero motivacije in samozavesti za naprej. Ker se šele prebijajo na vrh in se zato kot posamezniki težje potegujejo za profesionalna sponzorska sredstva, so izredno hvaležni za vso pomoč pri razvoju svojih talentov.

Predani svojim ciljem

Strokovno komisijo so letos sestavljali športni psiholog mag. Aleš Vičič, atletinja Brigita Langerholc Žager, pomočnica ravnatelja na Gimnaziji Ledina Helena Osterman, znanstvenik in pedagog doc. dr. Robert Repnik, pevka Jadranka Juras, ravnateljica OE Glasbene šole Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Polona Češarek in direktorica službe za upravljanje z zaposlenimi v Zavarovalnici Triglav Metoda Debeljak.

»Vse generacije mladih upov so izjemne. Menim, da je že prva skupina Mladih upov leta 2013 postavila visoke temelje in s pridobljenimi sredstvi ogromno napredovala. Letošnje leto smo prejeli vsega skupaj 79 prijav in med njimi je bila tokratna generacija športnikov izjemno dobra, zato je bila odločitev izredno težka,« je pojasnila nekdanja atletinja Brigita Langerholc Žager.

Več o Mladih upih, ki so letos prejemniki finančne podpore, si lahko pogledate na spletni strani www.mladi-upi.si.