Lynk&Co je pripravil evropsko predstavitev svojega tretjega modela

Avtomobilska znamka Lynk&Co je na zabavi v Amsterdamu predstavila svoj tretji model, ki kljub temu, da je tretji, nosi oznako Lynk&Co 02 in se uvršča med druga dva modela, športni terenec Lynk&Co 01 in limuzino Lynk&Co 03.

Lynk&Co je pripravil evropsko predstavitev svojega tretjega modela (foto: Lynk&Co) Lynk&Co
27. 3. 2018

Lynk&Co se bo tudi po zasnovi uvrščal med oba druga modela, saj ga je znamka predstavila kot 'crossover SUV', torej križanca z mehaniko limuzine in športno terensko karoserijo. Po besedah podpredsednika znamke Alaina Visserja bo šlo za njihov najbolj mladostno naravnan model. Vsekakor bo tako leta 2020, ko naj bi prvi avtomobili Lynk&Co tudi zapeljali na evropske ceste.

Še pred tem pa mora znamka, ki bo v Evropi nastopala predvsem s hibridnimi pogoni, oblikovati tudi mrežo 'butikov', s katerimi bodo nadomestili tradicionalne prodajne salone in jih bodo sprva odprli v Amsterdamu, Barceloni, Berlinu, Bruslju in Londonu. Sčasoma naj bi vsaj po enega dobile vse evropske prestolnice. Znamka bo imela tudi dvajset mobilnih prodajaln, ki bodo služile novemu modelu prodaje, ki bo tistim, ki se bodo zanimali za avtomobil Lynk&Co, omogočal lastniški nakup ali pa zgolj delitveno naročnino na avtomobile.

Lynk&Co bo avtomobile za evropski trg izdeloval v evropski tovarni v Gentu, ki je pravzaprav tovarna partnerske znamke Volvo.