Lynk&Co se odpravlja na avtomobilske dirke

Avtomobilska znamka Lynk&Co se je povezala z dirkaško ekipo Cyan Racing, s katero bo na osnovi limuzine Lynk&Co 03 razvila dirkalni avtomobil, ki bo v sezoni 2019 nastopil na evropskem prvenstvu turnih avtomobilov FIA WTCR.

Lynk&Co se odpravlja na avtomobilske dirke (foto: Lynk&Co) Lynk&Co
19. 10. 2018

Naskok na prvenstvo WTCR, kjer se bo dirkalnik Lynk&Co 03 TCR pomeril z nevarnimi nasprotniki iz Audija, Alfa Romea, Honde, Hyundaija, Peugeota, Seata in Volkswagna, bo le prvi korak, saj bodo v povezavi s športnim projektom razvijali tudi športni električni cestni avtomobil, ki bo razpolagal z močjo okrog 370 kilovatov. Najprej ga bodo predstavili kot študijski avtomobil Lynk&Co 03 Cyan, ki bo interpretacija tega, kako si pri ekipi Cyan Racing predstavljajo civilno verzijo dirkalnika za dirke turnih avtomobilov, pozneje pa pride tudi serijski športni avtomobil.

Lynk&Co 03 TCR bo sicer prvi dirkalni avtomobil nove znamke, a ne bo izhajal z belega lista papirja, saj bodo pri njem izdatno izkoristili izkušnje 'sorodnika' Volva, ki se lahko pohvali z bogato dirkaško zgodovino, iz 20-letnih izkušenj pa izhaja tudi ekipa Cyan Racing.

Avtomobil je na dirkališču Fuji Raceway na Japonskem sicer predstavil švedski šampion Thed Björk, ki bo tudi vozil enega od dirkalnikov Lynk&Co 03 TCR.