Mini z dizajnerskimi skicami napoveduje svoj prvi pravi električni avtomobil

Mini je na predvečer nastopa študije svojega prvega serijskega električnega avtomobila Mini Electric Concept na Festivalu hitrosti v Goodwoodu pripravil dizajnerske skice, s katerimi namiguje tudi na serijsko različico električnega Minija, ki bo na ceste predvidoma zapeljal prihodnje leto, natanko 60 let po predstavitvi izvirnega Minija.

Mini z dizajnerskimi skicami napoveduje svoj prvi pravi električni avtomobil (foto: Mini) Mini
13. 7. 2018

Prva skica prikazujejo masko, ki s šesterokotno obliko sicer ne izstopa iz Minijevih oblikovnih smernic, a gre za popolnoma novo povsem zaprto izvedbo. Z njo pač ne bo elementov za hlajenje  motorja, zato so jo lahko oblikovalci povsem zaprli in s tem tudi precej izboljšali aerodinamiko avtomobila. Na maski izstopa tudi rumeno obrobljena črna letvica z rumenim znakom E, ki s kontrastnim učinkom jasno kaže, da je govora o električnem Miniju. Druga skica prikazuje zasnovo kolesnih platišč, ki jih bo električni Mini prevzel od študije Mini Electric Concept. Kot pravijo pri Miniju, se na kolesih ponavlja tema letvice na maski, a z asimetričnim pridihom.

Pri Miniju zagotavljajo, da se bodo potrudili, da bo njihov model električno mobilnost zagotavljal na tipično Minijev način z zadovoljstvom v vožnji, slogom in individualnostjo v mislih. Njegov pogonski sklop bodo izdelovali v Dingolfingu in Landshutu v Nemčiji, v avtomobil pa ga bodo vgrajevali v Minijevi tovarni v angleškem Oxfordu.