Mitsubishi je za Tokio pripravil "e-volucijo"

Mitsubishi je za avtomobilski salon v Tokiu pripravil študijo e-VOLUTION CONCEPT, v kateri so združili tehnologijo električnega in štirikolesnega pogona in jima dodali še umetno inteligenco.

Mitsubishi je za Tokio pripravil "e-volucijo" (foto: Mitsubishi) Mitsubishi
5. 10. 2017

Kot pravijo pri Mitsubishiju, so z uporabo elektromotorjev z visoko močjo in navorom, ki se napajajo iz baterij z visoko kapaciteto zagotovili zelo odzivne vozne lastnosti, s katerimi se električni avtomobili razlikujejo od tekmecev z bencinskimi in dizelskimi  motorji na notranje izgorevanje. V štirikolesnem pogonskem sklopu so trije motorji. Eden skrbi za pogon prednjih koles, dva pa poganjata zadnji kolesi. Njuno delovanje upravlja sistem za elektronsko vektorsko razporejanje navora Active Yaw Control, ki njuno moč posamično prilagaja vožnji, pa naj gre za mesto, avtocesto ali zavito podeželsko cesto.

V osrčju avtomobila je sistem za umetno inteligenco,  ki skrbi za izboljšanje voznikovih vozniških sposobnosti. Vrsta tipal neprestano spremlja razmere na cesti in v prometu ter voznika. Voznikove namene usklajuje z zmogljivostmi avtomobila in mu olajša njegovo upravljanje. Avtomobil je opremljen tudi s funkcijo za učenje voznika, ki najprej izdela sliko voznikovih vozniških sposobnosti, potem pa razvije program učenja in mu s pomočjo govora in velikega zaslona pomaga k izboljšanju vozniškega znanja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri