Siemens bo zgradil poskusni odsek električne avtoceste na javni cesti

Siemens, ki je leta 2012 predstavil zanimiv koncept električne avtoceste eHighway, bo na avtocesti v nemški deželi Hessen zgradil tudi poskusni odsek električne avtoceste, na kateri bodo v realnih razmerah preskušali svoje zamisli.

Siemens bo zgradil poskusni odsek električne avtoceste na javni cesti (foto: Siemens) Siemens
19. 8. 2017

Na 10-kilometrskem odseku avtoceste med Frankfurton in Darmstadtom bodo zgradili žično napajalno linijo, podobno tistim na elektrificiranih železnicah, s katere se bodo hibridni tovornjaki neposredno napajali z električnim tokom. Siemens bo odgovoren za izgradnjo in vzdrževanje elektrilne avtoceste, ki jo sicer v okviru projekta "elektrificirani inovativni tovorni promet po avtocestah" razvija v sodelovanju z nemškimi zveznimi in lokalnimi ustanovami.

Ključni del električne avtoceste bodo polnilne žice nad avtocesto, na katere se bodo s pomočjo inteligentnih pantografov priključili tovornjaki, ki bodo sprejeto elektriko porabljali neposredno, hkrati pa bodo polnili tudi baterije hibridnega pogonskega sklopa, ki jih bodo uporabili med vožnjo izven električne avtoceste, kjer se bo samodejno vključil njihov hibridni pogonski sklop.