Vozili smo: Trikke. Z razgradljivim električnim triciklom po Ljubljani.

Hitro in enostavno po mestnih opravkih, brez onesanževanja okolja, s 100-odstotno razgradljivim in recikliranim Trikkom. Zabavno.

5. 9. 2017

Električni trikolesnik, ki je dovolj stabilen, da se z njim popeljete s hitrostjo 25 km/h. Hitrost upravljate z ročko, z enim polnjenjem baterije pa lahko prevozite do 40 kilometrov, kar je vsekakor dovolj za dnevno raziskovanje mestnih ulic. Malo nas je zmotila njegova teža, zaradi katere smo se težko prebili na robnik, a nas je kljub temu prepričala svoboda vožnje. Trikke je enostaven za shranjevanje, saj ga zaradi zložljivega sistema lahko shranite tudi v prtljažnik avtomobila ali vzamete s seboj na vlak.

Ja, vleče poglede ...

Med vožnjo z njim, ki jo, mimogrede, res hitro osvojite brez posebnega znanja, lahko brez skrbi nosite tudi nahrbtnik ali torbo, ki ne bosta ovirala vašega težišča. Če vam je kakršnakoli pozornost odveč, potem tovrstna mobilnost ni prava izbira za vas. Za vami se bodo namreč obračali pogledi. In lahko se zgodi, da vas kdo na skrivaj posname. Seveda le v Sloveniji, kjer na kolesarskih stezah pričakujemo kolesa in ne rumenega električnega tricikla, ki švigne mimo. Morda je tako tudi zaradi cene - začne se namreč pri 2.750 evrih.


In še informacija za policaje, če vas slučajno ujamejo na kolesarski stezi in to brez čelade (ki jo sicer iz varnostnih razlogov vseeno priporočamo): Trike je po slovenski zakonodaji kolo z motorjem, kjer trajna nazivna moč elektromotorja ne presega 4 kW in pri katerem konstrukcijsko določena hitrost ne presega 45 km/h.