To je zmagovalec izbora Slovenski avto leta 2024!

14. 1. 2024 | Janoš Pečnik
Deli

Tokrat smo finaliste sicer izbrali mediji. Sledilci, bralci, poslušalci in gledalci pa ste nam s 27.000 glasovi pomagali določiti zmagovalca.

Slovenski avto leta 2024 je Austral! Renaultov SUV segmenta C, na katerega so upravičeno položili veliko upov in po letih neprepričljivih poizkusov v tem segmentu le zadeli v polno. Skupaj je prejel 50 točk. Na drugem mestu sledi Hyundai Kona s 40 točkami, na tretjem Toyota C-HR z 32 točkami, Jeep Avenger je na četrtem mestu prejel 23 točk, MG4 na petem pa 15.

Tudi v uredništvu Avto magazina smo sicer na prvo mesto postavili Austral, na drugo Hyundai Kono, tretje Jeep Avenger, četrto Toyoto CH-R in na peto MG4.

Uroš Modlic

Tokrat smo finaliste izbrali predstavniki devetih medijev. Sledilci, bralci, poslušalci in gledalci pa ste nam s 27.000 glasovi in dodatnim paketom točk (podeli se po 6, 4, 3, 2 in 1 točka) pomagali določiti zmagovalca.

Preberite si test Renault Australa E-Tech

Austral je sicer na voljo s klasičnim hibridnim pogonom in dvema blago hibridiziranima bencinskima motorjema, cene pa se pričnejo pri 28.600 evrih. Med tokratnimi finalisti je le MG4 takšen, ki je na voljo le z električnim pogonom, Jeep Avenger in Hyundai Kona sta v prodaji tako z bencinskimi kot z električnimi, Renault Austral in Toyota CH-R pa imata bencinske oziroma hibridne pogonske sklope.

Uroš Modlic

Preberite še: Se je cenovna vojna pri elektriki (končno) pričela?

Bonus video: Renault Austral - Nič več zadržanega značaja