Rally Dakar: vsi trije Slovenci na cilju 1. etape

5. 1. 2014
Deli

Z današnjim dnem se je začel že 35. reli Dakar, ki velja za najtežjo dirkaško preizkušnjo na svetu. Darij Novak in Boštjan Leskovec sta med avtomobilisti že na na cilju prve etape na odličnem 110. mestu. Prehitela sta 24 tekmecev v težkih in prašnih pogojih.

Avtomobilista, že imata izkušnje iz manjših relijih v Afriki in Evropi, sta prva Slovenca, ki se podajata na dirko odkar je ta v Južni Ameriki. Pred štartom sta dejala: 'Prvi cilj je seveda priti do konca, pomembno bo, da na uvodnih treh etapah drživa stik z glavnino, potem ko pridejo sipinske etape, pa lahko računam tudi na boljši rezultat, saj mi vožnja po pesku ustreza. Na Amaroku smo postorili vse, kar smo lahko, in je maksimalno pripravljen, kolikor nam dopuščajo možnosti,' je svoje načrte sklenil Darij Novak, sicer velik avanturist, ki je Dakar že prevozil. Dvakrat v Afriki in enkrat v Južni Ameriki, sicer kot del spremljevalne ekipe. Za nemoteno delovanje Volkswagnovega Amaroka bo skrbel tudi izkušen reli voznik in državni prvak Alex Humar, ki bo vozil spremljevalni avtomobil in bo imel vlogo vodje spremljevalne ekipe. 'Upam, da bosta Darij in Boštjan uspešna na hitrostnih preizkušnjah in verjamem, da če bosta le prišla do tabora, bomo po vsaki etapi avto pripravili za naslednji dan', še dodaja Alex, ki pravi da bo naslednjih 14 dni verjetno bolj malo spal zaradi nočnega dela v bivakih.

Slovensko avtomobilistično posadko Novak/Leskovšek lahko spremljate tudi na www.go-dakar.com kjer najdete dodatne informacije o celotni ekipi.

Med avtomobilisti je danes zmagal Carlos Sousa v kitajskem dirkalniku Haval H8.

O tem, kako se je razpletel nastop Mirana STanovnika in Simona Marčiča, pa več tule.

Foto: Andrej Brumat

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja