Le teden dni po operaciji bo Bezzecchi spet dirkal!

13. 10. 2023 | STA
Deli
Le teden dni po operaciji bo Bezzecchi spet dirkal! (foto: Profimedia)
Profimedia

Italijanski dirkač je danes zjutraj pristal na indonezijskem letoviškem otoku Lombok, preden so mu zdravniki dali zeleno luč za dirko.

Italijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46) je danes prejel zeleno luč zdravnikov za nastop na dirki motociklističnega svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP v Indoneziji, so sporočili organizatorji in njegova ekipa. Bezzecchi je dobil dovoljenje za nastop kljub nesreči na prvem treningu teden dni po operaciji zlomljene ključnice.

Italijanski dirkač, tretji v razvrstitvi SP, ki 54 točk zaostaja za vodilnim Francescom Bagnaio, je danes zjutraj pristal na indonezijskem letoviškem otoku Lombok, preden so mu zdravniki prižgali zeleno luč za dirko.

Vendar je po 18 krogih za trening pri polni hitrosti v 11. zavoju dirkališča Mandalika zletel s steze, pri čemer je padel z motorja in se prevračal po makadamu. Pred nesrečo je bil peti najhitrejši.

Po pregledu zdravnikov je dobil dovoljenje za nastop na drugem prostem treningu in dirki.

"Komaj pet dni po operaciji ključnice je Bez tukaj in pripravljen na nove izzive," so pri motoGP pred prvim treningom zapisali na omrežju X, nekdanjem Twitterju.

Preberite še: Petek 13. - Zadnji Camaro bo izgnal hudiča! (VIDEO)

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

 

 

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol