Aleks Humar s Cliem R3T v evropskem pokalu?

23. 12. 2014
Deli

Državna prvaka v reliju Aleks Humar in Florjan Rus ne spita na lovorikah, pač pa po absolutni prevladi v državnem prvenstvu iščeta nove izzive. Tako pri tehniki kot v športnem smislu! 

Kot že vemo, je Idrijec Aleks Humar prodal svojega zmagovalnega Renaulta Clia R3 na Švedsko, svoj neslavni (nov) začetek pa je dirkalnik doživel v Srbiji, kjer je že na prvih hitrostnih preskušnjah precej spremenil obliko. "Po prodaji atmosferskega Clia R3, za katerega mi je odkrito rečeno kar malo žal, smo iskali možnost za nadaljevanje in prišli do zanimive kombinacije, novi Renault Clio R3T ter evropski pokal Clio R3T. To je naša želja, v ta projekt smo usmerili vse naše moči, sedaj pa le čakamo, da se projekt finančno zaključi," je dejal Humar, ki je hkrati priznal, da je nov dirkalnik Renault Clio R3T (z 1,6-litrskim turbomotorjem s kar 242 'konji', sekvenčnim menjalnikom in prednjim pogonom) že naročil.

"Če ne bomo uspeli sestaviti programa za evropski pokal Clio R3T, ki bi ga začela 11. aprila na slovitem italijanskem reliju Sanremo, potem bova s Florjanom najverjetneje nastopala na dirkah mednarodnega pokala Mitropa. Dirke so lepe, tradicionalne, letos se dodatno pelje še ena hrvaška. Za slovensko državno prvenstvo v reliju še ne vem, tu so še vse možnosti odprte. Mogoče bomo zopet branili naslov prvaka ali nastopali le na nekaterih dirkah," je pristavil. (AMr)

Več o evropskem pokalu Clio R3T (Clio R3T European Trophy) dobite tu.

FOTO: Uroš Modlic   

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"