Aleš Prek: s 190 km/h do četrte zmage!

6. 6. 2011
Deli
Aleš Prek: s 190 km/h do četrte zmage!

Lanski avtomobilist leta Aleš Prek je še enkrat dokazal talent in pogum, saj je v evropskem gorskem prvenstvu slavil še četrtič! Tokrat je bil z Mitsubishijem Lancerjem EVO prvi v kategoriji I v nemškem Trierju.

Zopet je šlo na tesno. Edini, ki se je lahko enakovredno kosal z našim večkratnim prvakom, je bil Srb Dušan Borkovič z Mitsubishijem Lancerjem devete evolucije. Vsi drugi, na čelu z domačinom Rolandom Wanekom (prav tako Mitsubishi Lancer EVO IX), pa so za Prekom zaostali kar po šest sekund - na posamezno vožnjo, Čeh Jirji Los (Subaru Impreza) pa je v želji biti enakovreden najhitrejši dvojici tudi pošteno razbil svoj dirkalnik.

Vrhničan je bil od Srba boljši v vseh treh vožnjah; v prvi in drugi za pol sekunde, v tretji pa je dokazal svojo hladnokrvnost ter vodstvo povečal še za sekundo. Če pogledate pripete rezultate, potem boste videli, da je šlo zeeelllooo hitro; pravzaprav tako hitro kot dirkalniki DTM (motor V8!) in prototipi. Tistih 190 km/h za tako rekoč serijski avtomobil pa zbuja strah, kajne? (AM)    

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"