Ali Max Verstappen že napoveduje konec kariere? To je povedal pred VN Japonske ...

4. 4. 2024
Deli

Glede na vse pretrese v ekipi Red Bull je morda pod vprašanjem njegov obstanek pri rdečih bikih, čeprav sam pravi, ...

Nizozemski as formule 1 Max Verstappen je na današnji tiskovni konferenci pred veliko nagrado Japonske v Suzuki dejal, da je srečen pri Red Bullu, s katerim je trikrat zapovrstjo osvojil naslov svetovnega prvaka. Je pa dodal, da bi lahko po koncu pogodbe, ki se mu izteče po sezoni 2028, pomahal F1 v slovo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Verstappen je leto 2024 začel z dvema zmagama v Bahrajnu in Savdski Arabiji, v Avstraliji pa je po dveh letih zaradi tehničnih težav predčasno sklenil dirko F1. Kljub temu še vedno vodi v skupnem seštevku in ostaja prvi favorit za četrti zaporedni naslov.

Profimedia

Pred koncem morda še k Mercedesu?

Vseeno pa to v zadnjih tednih po aferi Christiana Hornerja, šefa Red Bulla, in izpraznjenem sedežu pri Mercedesu po odhodu Lewisa Hamiltona k Ferrariju v 2025, ni ustavilo govoric, da bi lahko 26-letni Nizozemec od prihodnje sezone dirkal za nemško moštvo.

Šef ekipe Mercedesa Toto Wolff je pred dnevi dejal, da bo Verstappen prvi kandidat za zapolnitev mesta v ekipi, če bo na voljo.

Profimedia

Verstappen je v Savdski Arabiji pretekli mesec dejal, da bi bil pripravljen zapustiti ekipo Red Bulla, a bolj zaradi dejstva, da bi lahko moštvo zapustil njegov dolgoletni mentor Helmut Marko.

Vse to je sledilo navedbam Verstappnovega očeta Josa, da je njegov sin razpet med nadaljevanjem pri Red Bullu in odhodu po Hornerjevi aferi z eno od uslužbenk.

Konec kariere še pred tridesetim?

"Zelo sem srečen tu, kjer sem. In tako si v ekipi želimo, da ostane," je pred dirko na Japonskem jedrnato na eno od vprašanj o prihodnosti odgovoril Verstappen. Je pa nato dodal, da bo pošteno premislil, ali bo po letu 2028 sploh še nadaljeval v F1.

"Z Red Bullom imam pogodbo do konca sezone 2028, potem pa moram premisliti, ali si sploh želim nadaljevati v tem športu. Zame je to najpomembnejše vprašanje, ne toliko, kje bom dirkal. O tem sploh ne želim razpravljati," je še dodal nizozemski as.

Profimedia

Obrnil se je tudi k naslednji dirki, ki bo v nedeljo v Suzuki za VN Japonske. Dejal je, da ga ne skrbi zanesljivost svojega dirkalnika in da je bil tudi v Avstraliji do odstopa hiter.

"Nismo končali zadnje dirke, kar seveda ni idealno, ampak naš dirkalnik obožuje hitre ovinke, zato upam, da bomo ta konec tedna to dokazali," je dejal lanski zmagovalec Suzuke in pristavil, da je proga tam ena njegovih najljubših.

Tekmovalni program se bo na eni najbolj legendarnih stez začel v petek s prostima treningoma. V soboto bodo ob tretjem treningu še kvalifikacije, ki se bodo začele ob 8. uri po slovenskem času. Dirka bo v nedeljo ob 7. uri.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol