Avtoslalom: 90 tekmovalcev na poligonu Ljubečna

24. 5. 2014
Deli

Jutri bodo na poligonu Ljubečna izpeljali prvi letošnji avtoslalom. V spretnostni vožnji med stožci se bo preizkusilo kar 90 tekmovalcev, kolikor se jih je že prijavilo.

Organizatorji iz AMD Šempeter jih pričakujejo še več, saj bodo prijave sprejemali tudi na dan tekmovanja. Svojo lanskoletno zmago bo skušal ubraniti Dragan Gajič. Na startu bodo obiskovalci videli tudi najboljše avstrijske voznike avtoslalomov, med njimi Patricka Mayerja, lanskoletnega prvaka v svojem razredu na tekmovanju Slalom Race Cup.

Poleg atraktivnih voženj tekmovalcev bo pozornost zagotovo pritegnilo električno vozilo Dacia Sandero dijakov Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko na Šolskem centru Celje. Med pavzo bodo poskrbeli za predstavitvene vožnje po poligonu, gledalcem pa bodo omogočili, da se bodo popeljali z njimi.

Ker se lahko na tekmovanje prijavijo tudi "vsakdanji" vozniki z veljavnim vozniškim dovoljenjem in tehnično brezhibnim vozilom, velja avtoslalom za enega najcenejših avto-moto športov. "Bistvo tovrstnih tekmovanj je v tem, da skušamo voznikom omogočiti varno sproščanje adrenalina na zavarovani progi. S tem preizkusijo svoje spretnosti v vožnji, ozaveščamo jih tudi o pomenu varne vožnje v cestnem prometu na sploh," je povedal predsednik AMD Šempeter Saša Friedrich.

Z novo postavitvijo stožcev bodo tudi letos progo nekoliko osvežili, da bo voznikom ponovno izziv.

Prijave in verifikacija tekmovalcev bodo potekale do 7.30 ure, tekmovanje pa se bo pričelo ob 8.30 uri, priznanja bodo podelili predvidoma ob 18. uri.

Dodatne informacije dobite na spletni strani organizatorja

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja