Bo tudi to sezona prevlade rdečih bikov?

5. 3. 2023 | Gregor Žvab
Deli

V Bahrajnu se bo s tamkajšnjo veliko nagrado začela 74. sezona elitne serije dirkaškega športa v formuli 1. Prvo preizkušnjo bo z najboljšega startnega položaja začel dvakratni zaporedni svetovni prvak Max Verstappen z Red Bullom.

Nizozemec je bil lani s 15 zmagami tako rekoč nepremagljiv, tudi v tem letu pa je glavni favorit, da se konec novembra podpiše pod nov, že tretji zaporedni naslov. Red Bull je po zahtevnem začetku konca tedna dokazal, da je še vedno najhitrejši dirkalnik v karavani.

Verstappen je v soboto prišel do 21. "pole positiona" v karieri, na dirki, ki se bo na dirkališču Sahir začela ob 16. uri, pa bo lovil 36. zmago.

Drugo mesto je v kvalifikacijah zasedel njegov moštveni kolega Sergio Perez iz Mehike, tretji pa je bil Monačan Charles Leclerc s Ferrarijem.

Sezona 2023 bo za dirkače zelo naporna, saj je na koledarju kar 23 dirk oziroma največ doslej. Po Bahrajnu se bo tekmovalno obdobje nadaljevalo z VN Savdske Arabije, Avstralije, Azerbajdžana, 7. maja pa bo na vrsti preizkušnja v Miamiju.

V sezoni bodo na sporedu dirke s klasičnimi prizorišči, kot so Imola, Monako, Montreal, Silverstone, Spa Francorchamps, Suzuka, Monza, Sao Paulo, pa tudi nekatera, ki so se uveljavila v zadnjih letih, denimo Baku, Singapur, Abu Dabi, Ciudad de Mexico in še nekatere druge. Nova bo letos dirka v Las Vegasu, na sporedu pa bo v soboto, 18. novembra.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel