Bologna: Mačke na pločevinastih pokrovih

21. 12. 2006
Deli
Bologna: Mačke na pločevinastih pokrovih

Po obhodu letošnjega avtomobilskega salona v italijanski Bologni smo sedli za mizo in se v isti sapi začeli pogovarjati o dekletih, ki so obvezen del predstavitve vsakega avtomobila na salonu in so skrbele za dober videz razstavnih prostorov tudi letos.

Zakaj najprej o dekletih? Ker smo z redkimi izjemami predstavljeno pločevino že videli v sliki in besedi, nekaj (Mitsubishi Outlander in Pajero, denimo) pa smo jih tudi že vozili …

Vseeno je bilo do 17. decembra v Bologni, ki je le nekaj ur oddaljena od slovensko-italijanske meje, videti marsikaj svežega. Od novega Toyotinega Aurisa, ki je bil evropski kupni moči predstavljen premierno, enako je bilo s prenovljenima Oplom Astro in Fordom C-Maxom pa Škodo Roomsterjem Scout in Volkswagnovim CrossTouaregom, do posebnežev, kot je recimo Lamborghini Murcielago Roadster LP640. Zastonj so se v Emilijo-Romanjo pripeljali lovci na novega Fiata Brava … Fiat ga bo prvič javno postavil na ogled prihodnje leto. V poročilu nismo zajeli vseh razstavljavcev, smo pa zabeležili glavne novosti, ki zanimajo slovenskega kupca.

Mitja Reven

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol