Boštjan Avbelj je novi prvak italijanskega prvenstva IRC!

30. 10. 2022 | Gregor Pavšič
Deli
Boštjan Avbelj je novi prvak italijanskega prvenstva IRC! (foto: Amicorally)
Amicorally

Sanjski zaključek izjemne sezone Boštjana Avblja in sovoznika Damijana Andrejke (Škoda Fabia Rally2).

Na reliju Bassano sta Slovenca prepričljivo ubranila vodstvo v skupnem seštevku prvenstva IRC, saj sta bila tudi tokrat boljša od obeh glavnih tekmecev - Andree Nucite in Luce Rossettija. V skupni razvrstitvi tokrat zmaga pripadla Nikolayju Gryazinu, Avblju pa druga letošnja zmaga v IRC (Internatioanl Rally Cup, ki poteka v italiji) na štirih relijih.  

Čeprav je Avbelj v skupni razvrstitvi vodil že pred relijem, je bil razplet prvenstva vseeno nepredvidljv. Od štirih relijih namreč v skupni seštevek štejejo le trije najboljši rezultati (od petih relijev, ki štejejo za pokal), za nameček je imel reli v Bassanu najvišji koeficient 1,5. Na zadnjih sedmih hitrostnih preizkušnjah je bilo tako v igri še 80 točk (Slovenca pa sta imela 54,5 točk prednsoti pred Rosettijem) . Avbelj je s svojo predstavo, s katero je ugnal tako Nucito kot Rossettija, na najboljši mogoči način ovrgel vse dvome o svojem uspehu.

“Sanjski dan zame. Že pred štartom sem želel napasti na vso moč in se nisem zanašal na prednost v skupnem seštevku. Dirka je bila zelo lepa in zahtevna, z današnjim dirkanjem pa sem zelo zadovoljen. Naslov prvaka pomeni veliko, saj sem ga dosegel proti dvema veliko bolj izkušenima tekmecema,” je v cilju relija povedal Avbelj.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"