Brabec in Sainz vodita na pol poti, Marčič sedmi!

10. 1. 2020 | Peter Kavčič
Deli

Šesta etapa je močno zbistrila sliko med motoristi in napovedala srdit boj za zmago med tremi avtomobilisti. Simon Marčič je po 2374 kilometrih dirke v dobri formi in napreduje v svojem razredu.

Na sipinski etapi je Simon pokazal, da mu pesek ustreza in je na zelo zahtevnem terenu dosegel sedmi čas v kategoriji Original by Motul. Skupno se je na dan počitka, ki ga bo izkoristil predvsem za servis motocikla in pripravo na drugi del dirke, pripeljal na 11. mesto. 

Med profesionalci je vodilni Ricky Brabec s svojo Hondo dobesedno letel prek sipin in tudi danes prepričljivo zmagal. Pred zasledovalci ima že 21 minut prednosti, kar je ogromno in ob dobrem ekipnem delu lahko Hondo pripelje do tako želene zmage.

Ampka veste kaj, dirka je vse prej kot končana. Danes je to na lastni koži preizkusil Argentinec Kevin Benavides, ki je obtičal 40 kilometrov pred ciljem s pokvarjenim motorjem. Seveda je zanj Dakar v rezultatskem smislu končan, bo pa odličen vodonoša za Brabca, ki je sedaj Hondino glavno orožje za zmago. Verjamemo, da bo celotna sobota v znamenju precejšnje panike v Hondinem taboru, saj bodo želeli odkriti, kaj je šlo narobe na Benavidesoven dirkalniku. Ne želijo namreč ponoviti lanske zgodbe, ko je Brabec zaradi okvare končal dirko kot vodilni le tri etape pred ciljem.

Pablo Quintanilla na Husqvarni in Toby Price na KTM  sta resda 21 in 25 minut zadaj, ampak dovolj je ena napaka v navigaciji ali padec in spet bo vse odprto. Dirke med motoristi še zdaleč ni konec. Toby Price je imel danes odlično priložnst, da zmanjša zaostanek, a mu je zagodla zadnje guma. Avstralca je obdržal v boju za zmago kolega iz ekipe Husqvarna Andrew Short. Ta mu je nesebično odstopil svoje kolo in s tem pokazal, kako močno ekipo ima v resnici KTM. Husqvarna in KTM namreč spadata pod isto streho.

Da je še vse možno, velja tudi za avtomobiliste. Nasser Al Attiyah čaka na najmanjšo možno napako Carlosa Sainza in bo z obema rokama zgrabil priložnost za vodstvo.

Katarec se sicer pritožuje nad neverjetno hitrostjo obeh minijevih buggyjev, kar je resnično nenavadno, saj je ponavadi ravno na sipinah pokazal svoje mojstrstvo in izkušnje. Stephane Peterhansel je z današnjo zmago še zaostril boj, ki ga bomo spremljali do konca dirke, ko nas čaka morje peska. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja