Button in Coulthard preskusila dirkalnik za relikros

Britanska dirkaška zvezdnika iz formule 1 Jenson Button in David Coulthard sta na dirkališču Lydden Hill preskusila več kot 600-'konjski' dirkalnik za relikros. V bistvu dva: Button Minija, Coulthard pa DS 3.

29. 8. 2015

Preskus je bil posnet za oddajo, ki ga bo BBC predvajal ob formuli 1. Kot zanimivost naj povemo, da je Button najprej sedel v VW Beetle letnika 1974, ki je bil podoben dirkalniku, s katerim je njegov oče nastopal v britanskem prvenstvu v relikrosu. Nato pa se je presedel v Minija RX Supercar, ki ga pripravlja JRM Racing, in odpeljal nekaj hitrih krogov. "To je povsem nekaj drugega, kar sem do sedaj doživel v dirkanju. Grozljivo je že, če si na stezi sam, zato si niti ne predstavljam, da se še prerivaš s štirimi ali petimi drugimi dirkači za prostor," je po izkušnji dejal Button.

Na asfaltno-makadamsko progo je zapeljal še David Coulthard, ki je dobil v roke kar dirkalnik DS 3 RX Supercar, ki ga ponavadi vozi Liam Doran. Coulthard se je z dirkalnikom za relikros že srečal, saj je na lanski dirki Race of Champions s Polom RX nastopal proti Pettru Solbergu. "V bistvu sem velik navdušenec relikrosa, saj morajo biti dirkači zelo talentirani, da lahko krotijo te zveri v tako spemenljivih pogojih, da o neposrednih borbah sploh ne govorim," je dejal Škot. (AMr)