Dakar 2015, 10. etapa: zmaga Al Attijaha, huda nesreča Rome

14. 1. 2015
Deli

Medtem ko Nasser Al Attijah (Mini) hiti skupni zmagi naproti, se je danes zalomilo lanskemu zmagovalcu te dirke in včerajšnjemu zmagovalcu etape Naniju Romi. Njegov Mini se je večkrat prevrnil, kar verjetno pomeni odstop za simpatičnega Španca.

Roma in njegov francoski sovoznik sta cela, kar pa ne moremo reči za dirkalnik, ki je ostal na 193 kilometru današnje etape. Veliko težav pa sta danes imela tudi dirkača v Toyotah, saj sta tako De Villiers kot tudi Al Rajhi (kateremu mehanik je tudi naš Marko Jeram!) izgubila kar precej časa v primerjavi s hitrim Al Attijahom.

Čeprav so bi morali avtomobilisti in tovornjakarji konec etape odpeljati po drugi poti kot motoristi, se je organizator odločil, da bodo vsi šli po trasi motoristov. Očitno to ni povzročalo velikih težav Argentincu Orlandu Terranovi (Mini), saj je bil danes drugi, Poljaku Krzysztofu Holowczycu (oba Mini) pa je zmanjkalo sape, saj je čisto na koncu dneva iz tretjega mesta padel na sedmo.

Med motoristi je zmagal Joan Barreda (Honda), v skupnem seštevku še vedno vodi Marc Coma (KTM), naš Stanovnik je spet dirkal solidno, saj je dosegel 31. mesto. Več o motoristih pa na Moto magazinu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"