Dakar 2015, 8. etapa: Al Rajhi v lov za Al Attiyahom

12. 1. 2015 | Peter Kavčič
Deli

Osma etapa je med avtomobilisti poskrbela za pravo dirko v podiranju hitrostnih rekordov na največjem slanem jezeru na svetu, saj so s skupinskim štartom po pet avtomobilov naenkrat uprizorili spektakularno predstavo za domače gledalce. Na uvodnem, 100-kilometrskem delu prek slanega jezera so avtomobili dosegali hitrosti okrog 200 km/h.

Z etapo, ki je postregla tudi z zahtevnim prečkanjem sipin, je najhitreje opravil Saudijec Yazeed Al-Rajhi v Toyoti in dokazal, da zmaga na reliju po Egiptu ni bila naključje. Takrat je ugnal prav Nasserja Al Attiyaha! Sipine, teh je bilo kar 40 kilometrov mu očitno ne predstavljajo težav. Drugo mesto je osvojil Orlando Terranova z Minijem in tretje Nasser Al Attiyah z Minijem. Njegov najtesnejši zasledovalec Giniel De Villiers s Toyoto ni imel ravno najboljši dan in je za Katarcem zaostal za 13 sekund.

Nasser tako ostaja v skupnem vodstvu pred De Villiersom. Loči ju 8 minut in 27 sekund, vedno bližje pa jima prihaja Yazeed Al-Rajhi, ki za Al Attyjahom zaostaja le še 18 minut in 40 sekund. Terranova je s slabo uro zaostanka nekako že odpisan iz boja za zmago čeprav je dirka šele na dobri polovici.

Kaj se dogaja med motoristi si lahko preberete na moto-magazinu.

Peter Kavčič

Foto: moštva

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja