Dakar 2017: Marčičeva noga že operirana v San Juanu, drugih poškodb nima

12. 1. 2017 | Matevž Hribar
Deli
Dakar 2017: Marčičeva noga že operirana v San Juanu, drugih poškodb nima (foto: Tina Torelli)
Tina Torelli

Z relija Dakar prihajajo slabe novice - na spletni strani dakar.com smo izvedeli, da je Stephane Peterhansel trčil v slovenskega motociklista Simona Marčiča.

Z relija Dakar prihajajo slabe novice - na spletni strani dakar.com smo izvedeli, da je Stephane Peterhansel na 83. kilometru predzadnje etape trčil v slovenskega motociklista Simona Marčiča. Z njim je ostal na mestu nesreče do prihoda reševalne ekipe, nato pa je avtomobilist nadaljeval z dirko.

Za Simona je letošnji Dakar zaključen.

Novinarka Tina Torelli je danes ponoči javila, da je bil Simon Marčič že operiran v San Juanu in da razen zlomljene golenice in mečnice drugih poškodb nima. Po različnih spletnih virih naj bi pred trkom Peterhansel vozil s hitrostjo približno 60 km/h, Marčič pa pribl. 40 km/h. Zakaj svoje naloge ni opravil sentinel, sistem za opozarjanje na bližino dveh vozil, zaenkrat še ne vemo. Peterhansel je dejal, da je potem v isti smeri pripeljalo še vsaj 20 očitno izgubljenih motociklistov.

Peterhansel: "Za nami je težak dan. Navigacija je bila zelo zahtevna in vsi smo se neprestano izgubljali v suhih rečnih strugah. Na neki točki, ko sva bila izgubljena, je nasproti pripeljal motorist. Pojavil se je izza grmovja in takoj sem zaviral na vso moč. Tudi on je zaviral, padel in se znašel pod avtomobilom. Spravila sva ga ven in ugotovila, da ima zlomljeno nogo, a vseeno je ostal pri zavesti. Z njim sva počakala do prihoda reševalcev s helikopterjem. Ko sva nadaljevala z dirko, se je bilo težko spet osredotočiti na dirko. Na srečo se nisva tako pogosto izgubljala kot ostali, zato je rezultat dober. Čas, ki sva ga prestala z motoristom, pa je bil odštet od rezultata, zato sva pravzaprav končala na prvem mestu. Zdaj smo spet v vodstvu, kar je dobra popotnica dva dneva pred koncem."

Video z 10. etape, v katerem omenjajo tudi Peterhanslovo bližnje srečanje z Marčičem, a žal (ali pa na srečo) brez video posnetka nesreče oziroma reševanja:

Tule pa je video, ki prikazuje, da so motociklisti na 10. etapi v argentinskih suhih rečnih strugah izgubljeni kot kokoši na dvorišču.

Matevž Hribar
foto: Tina Torelli

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"