Avstralec s širokim nasmehom je nazaj!

12. 7. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Njegova vrnitev se je napovedovala že nekaj časa, zdaj pa se je tudi uresničila.

Avstralski dirkač Daniel Ricciardo bo do konca sezone svetovnega prvenstva formule 1 dirkal za AlphaTauri, je moštvo sporočilo na spletni strani. Štiriintridesetletnik iz Pertha je bil to sezono brez sedeža v F1, a je bil tretji voznik Red Bulla, zdaj pa bo pri AlphaTauriju zamenjal Nizozemca Nycka de Vriesa.

Profimedia

Ricciardo je sicer v F1 zmagal na osmih dirkah, od leta 2011 je nastopil na 232 velikih nagradah, zadnjo pa odpeljal ob koncu minule sezone za McLaren. Potem ko ni dobil sedeža v F1 za sezono 2023, je postal tretji voznik Red Bulla.

Po polovici sezone so se pri AlphaTauriju odločili, da zamenjajo 28-letnega Nizozemca, ki na prvih desetih preizkušnjah ni osvojil točke. AlphaTauri sicer v konstruktorskem seštevku zaseda zadnje mesto z le dvema osvojenima točkama, ki ju je moštvu prinesel Japonec Yuki Tsunoda.

Profimedia

V skupnem seštevku vodi svetovni prvak Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ki je zbral 255 točk. Njegov moštveni kolega, Mehičan Sergio Perez jih ima na drugem mestu 156, še 19 manj pa jih je zbral Španec Fernando Alonso (Aston Martin).

Naslednja dirka SP bo VN Madžarske 23. julija. Do konca bo nato še enajst dirk, sezona pa se bo končala 26. novembra v Združenih arabskih emiratih.

Preberite še: Komentar, formula1: od kod je priletel McLaren

BONUS VIDEO: Markanten slog, prostorna zasnova in udobna vožnja – to je eden boljših družinskih avtomobilov!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol