Dirka za VN Emilije - Romanje v Imoli ODPOVEDANA! To je razlog ...

17. 5. 2023 | Gregor Žvab
Deli
Dirka za VN Emilije - Romanje v Imoli ODPOVEDANA! To je razlog ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Redko se zgodi, da je dirka formule 1 odpovedana. A to se je zgodilo prav s preizkušnjo, ki bi ta konec tedna morala biti v Imoli.

Italijanski deželi Emilija - Romanja in Marke že nekaj dni pestijo huda neurja in poplave. Po obilnem deževju so poplave v Italiji zahtevale že več smrtnih žrtev, veliko ljudi tudi pogrešajo. Doslej so iz prizadetih območij evakuirali že najmanj 5000 ljudi.

V F1 so zapisali, da izrekajo dobre želje prebivalcem in skupnostim v regiji, ki so jo prizadele izredne razmere zaradi slabega vremena in poplav. Prav tako pa izrekajo pohvale vsem, ki prebivalcem pomagajo v teh težkih trenutkih.

Odločitev o odpovedi dirke so sprejeli po posvetovanju med formulo 1, Mednarodno avtomobilistično zvezo (Fia), italijanskimi organizatorji tekmovanja in tamkajšnjo zvezo, pristojnimi italijanskimi ministrstvi in vodstvi regije ter mesta Imole.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

"Ne bi bilo prav, če bi zaradi varnostnih in drugih potreb zaradi organizacije tekmovanja pod še večji pritisk postavili lokalne oblasti ter medicinske in druge reševalne in varnostne ekipe, ki jih v teh težkih časih potrebujejo drugod," je sporočila F1.

Stefano Domenicali, predsednik in izvršni direktor formule 1, je povedal: "Velika tragedija je, kar se ta čas dogaja v Imoli in Emiliji - Romanji, v mestu in regiji, v kateri sem odrasel. Moje misli in molitve so z žrtvami poplav in družinam ter skupnostmi, ki jih je prizadelo slabo vreme." Podobne misli je izrekel tudi predsednik Fie Mohamed Ben Sulajem.

Preberite še: Komentar formule 1: je vsega res že konec?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja