DP v krožnih dirkah: dogajanje na Red Bull Ringu

16. 5. 2013
Deli
DP v krožnih dirkah: dogajanje na Red Bull Ringu

Drugi konec tedna v maju je bil dirkaško zelo obarvan, saj sta se poleg 36. Rallya Saturnus odvijali tudi tretja in četrta dirka v Odprtem državnem prvenstvu Republike Slovenije v krožno hitrostnih dirkah za leto 2013. Dirki sta potekali v Avstriji, na 4.326 metrov dolgem dirkališču Red Bull Ring.

Tudi tokrat je bila najštevilčnejša in hkrati najbolj zanimiva divizija 1 z osmimi dirkači, ki so dirkali s pokalnimi dirkalniki Fiat Grande Punto 1.4. Prisotni so bili Aleš Bužga, Andro Pertot, Tomaž Trček, David Šuster, Matthias Lodi, Klemen Popit, manjkajočega Andreja Makaroviča je zamenjal Jure Marinšek, prvič pa se je preizkusil v pokalu tudi novinec Alfred Kramer mlajši. V diviziji 2 je dirkal Zoran Poglajen z Renaultom Cliom RS prejšne generacije, v diviziji 3 pa aktualni prvak v skupnem seštevku ODP RS V KHD 2012 Helmut Herzog z BMW M3 GTR in Stefan Wiedenhofer z MITSUBISHI EVO9 R4.

V prvi dirki je zmagal Zoran Poglajen, za njim pa so se zvrstili dirkači v pokalu LEMA GP. Zmagovalec med Punti je bil Matthias Lodi pred Juretom Marinškom in Alešom Bužgo, sledili pa so Alfred Kramer jr., Tomaž Trček, Klemen Popit, David Šuster, zadnji z okvaro dirkalnika in brez uvrstitve pa je bil Andro Pertot.

Druga dirka je potekala v nedeljo kot zadnja na sporedu. Tudi tokrat je zmagal Zoran Poglajen, kot običajno so se za njim zvrstili dirkači v pokalu LEMA GP. Z drugo letošnjo zmago je bil prvi Andro Pertot pred Matthiasom Lodijem in Alešom Bužgo, sledili pa so Tomaž Trček, Jure Marinšek, Klemen Popit in David Šuster, zadnji brez uvrstitve pa je bil Alfred Kramer jr., ki je moral odstopiti v drugem krogu po trčenju z Juretom Marinškom.

V soboto je potekala tudi vztrajnostna dirka. Kar 13. mesto v skupni razvrstitvi in 2. mesto v diviziji 2 je dosegla posadka Zoran Poglajen – Metod Počkaj, 14. mesto skupno in 3. mesto v diviziji 2 posadka Matej Sešel – Jaka Marinšek in 17. mesto skupno in 4. mesto v diviziji 2 posadka Tomaž Trček – Jure Marinšek. Vsi so dirkali s pokalnimi dirkalniki Renault Clio prejšne generacije, za katere skrbi moštvo LEMA.

Peta in šesta dirka bosta potekali na hrvaškem Grobniku konec junija, 22. in 23.06.2013. (DŠ)

FOTO: Uroš Modlic

TOČKOVANJE ODP RS V KHD:
1. Mattias Lodi                      313
2. Klemen Popit                    298
3. Zoran Poglajen                 295

TOČKOVANJE LEMA GP 2013:  
1. Mattias Lodi                      175
2. Klemen Popit                    159
3. Andro Pertot                     150

Alfred Kramer jr. in Stefan Wiedenhofer nista prijavljena v ODP RS V KHD, zato se njuni rezultati ne upoštevajo v točkovanju.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja