DTM: Audi išče nove talente

25. 11. 2013
Deli
DTM: Audi išče nove talente

Ekipa Audija je v Španiji organizirala preskus osmih talentiranih voznikov iz drugih dirkaških serij, inštruktorja pa sta bila tovarniška dirkača Timo Scheider in Adrien Tambay.

Osem talentiranih voznikov, starih med 17 in 22 let, je tri dni odkrivalo motoršportni svet Audijeve ekipe v seriji DTM. "To je investicija za prihodnost, saj smo s trenutno ekip povsem zadovoljni. Test ni vseboval samo dirkanje oziroma doseganje najboljšega časa, pač pa spoznavanje tehnologije, učenje dela z inženirji in mehaniki ter seveda preverjanje različnih nastavitev dirkalnika," je dejal vodja Audijeve ekipe DTM Dieter Gass.

Srečneži so bili Britanca Jordan King in Harry Ticknell (najboljša Volkswagnova dirkača v prvenstvu FIA Formula 3), Nizozemec Robin Frijns (prvak z letnico 2012 tekmovanja Renault World Series), Nemec Marvin Kirchhöfer (letošnji prvak v pokalnem tekmovanju ATS Formula 3), Britanec Alessandro Latif (Speed Euroseries), Nemec Thomas Schöffler (prvak v mednarodni seriji GT Sprint), Nemec Ferdinand Stuck (VLN) in Nemec Stefan Wackerbauer (Formula Renault Eurocup).

Kako izgleda delovno mesto letošnjega prvaka Mika Rockenfellerja v Audiju RS5 DTM na nam najbližjem avstrijskem dirkališču Red Bull Ring in v akciji na dirki, pa si poglejte na dveh videoposnetkih. (AMr)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja