Video: To je EGT Tesla V2.0, električni dirkalnik za prvenstvo Electric GT

20. 2. 2017
Deli

Kmalu se bo začelo prvo električno prvenstvo turnih avtomobilov Electric GT, v katerem bo v glavni vlogi zablestel električni dirkalnik na osnovi Tesle S P100DL. 100 kilometrov na uro bo dosegel v vsega 2,1 sekunde, kar je za tri desetinke hitreje od serijske limuzine.

Bliskovitost izhaja predvsem iz elektromotorja z močjo 585 kilovatov oziroma 778 'konjev' in silovitim navorom 995 njutonmetrov, zaradi katerega so, da bi ga uspešno prenesli na podlago, namensko razvili tudi gladke dirkalne in dežne gume Pirelli P Zero.

K boljšemu pospeševanju v primerjavi s serijskim avtomobilom pripomore tudi 500-kilogramsko zmanjšanje teže v kombinaciji s povečanim potiskom k tlom, ki ga omogočata sprednji spojler in krilce na zadku, dirkalnik pa je dobil tudi športno podvozje v 'pushrod' konfiguraciji z dvojnimi trikotnimi vodili. Baterija s kapaciteto 100 kWh je najbolj zmogljiva v avtomobilskem športu in zagotavlja 90 kilometrov dosega na dirki.

EGT Tesla P100DL 2.0 je sicer še v končni razvojni fazi in ga bodo pred začetkom prvenstva še temeljito preskusili in izboljšali.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"