F1: Alfa Romeo se poslavlja od Raikonena, v Abu Dhabi s prav posebnim posvetilom

10. 12. 2021
Deli

Hkrati z legendarnim Fincem sedež v italijanskem moštvu zapušča tudi drugi voznik, Antonio Giovanazzi.

Prihajajoči vikend bo v Abu Dhabiju potekala še zadnja dirka letošnje sezone formule 1, pri čemer bodo vsi žarometi usmerjeni v Maxa Verstappna in Lewisa Hamiltona. Oba dirkača imata namreč pred zadnjo dirko sezone povsem enak izkupiček točk, pri čemer pa ima Nizozemec eno zmago več od Britanca, zaradi česar bi v primeru odstopa obeh naslov svetovnega prvaka osvojil mladi Nizozemec. S tem bi tudi prekinil večletno vladavino Mercedesa v formuli 1.

V senci njunega dvoboja pa je dogajanje v moštvu Alfa Romeo, kjer se bodo po koncu nedeljske dirke poslovili od obeh svojih dirkačev, Italijana Antonia Giovanazzija in Finca, Kimija Raikkonena, ki je že pred časom napovedal, da se bo po koncu letošnje sezone tudi upokojil in zapustil svet formule 1.

V ta namen so pri Alfi na Raikkonenov dirkalnik zapisali „Dear Kimi, we will leave you alone now,“ ozirma „Dragi Kimi, sedaj te bomo pustili pri miru“. S tem so se pri Alfi spomnili dogodka iz velike nagrade Abu Dhabija leta 2012, ko je Finec v 23. krogu dirke s svojim Lotusom vodil pred Fernandom Alonsom, s stavkom „Just leave me alone, I know what I am doing,“ pa želel utišati svojega inženirja ter se s tem zapisal v zgodovino.

Posnetek 'incidenta' si lahko pogledate na tej povezavi, omeniti pa velja, da je Raikkonen ravno na omenjeni dirki osvojil edino zmago v tisti sezoni, kar dokazuje, da je očitno resnično vedel, kaj počne.

Na Giovanazzijev dirkalnik so pri Alfa Romeu napisali „Grazzie a tutti, Antonio,“ ali „Hvala za vse, Antonio“. Sicer pa tako kot Raikkonen tudi Giovanazzi po koncu sezone zapušča formulo 1, ne pa tudi dirkaškega sveta. Seli se namreč v formulo E, kjer bo dirkal za ekipo Dragon Penske.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol