F1: dan, ki ga bo Verstappen rad hitro pozabil

Mehičan Sergio Perez (Red Bull) je neuradni zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Singapurju. Drugi je bil Monačan Charles Leclerc (Ferrari), tretji pa drugi Ferrarijev voznik Španec Carlos Sainz. Vodilni v seštevku sezone Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil šele sedmi, tako da je Leclerc nekoliko zmanjšal razliko.

F1: dan, ki ga bo Verstappen rad hitro pozabil (foto: Red Bull) Red Bull
2. 10. 2022

Verstappen je imel v Singapurju prvo priložnost za obrambo lanskega naslova prvaka, vendar bi moral za tak dosežek zmagati in obenem dobiti vsaj 22 točk več kot Leclerc.

Razplet dirke pa je pokazal, da je bil danes daleč od uspeha. Po slabem startu, ki so ga sicer zaradi mokre steze prestavili za eno uro, je pred koncem dirke naredil še napako in moral na dodaten postanek k mehanikom, tako da višje od sedmega mesta ni mogel.

Še najmanj napak sta delala Leclerc in Perez, ki sta na koncu tudi odločila o zmagi, uspešnejši pa je bil Mehičan.

Obstaja sicer možnost, da bo vodstvo dirke Pereza zaradi kršenja pravil ob varnostnem avtu kaznovalo s časovnim pribitkom; če bi ta znašal pet sekund, se vrstni red ne bi spremenil, ob desetsekundni kazni pa bi prvi in drugi zamenjala mesti.

Po današnji dirki je razlika med vodilnima v SP, ki je znašala že 116 točk, spet nekoliko manjša, Monačan ima zdaj na drugem mestu 237 točk, Verstappen pa na prvem 343.

Naslednja dirka bo že naslednji teden v japonski Suzuki.