Sin legende motociklizma prihodnje leto v formuli 1

23. 8. 2024 | STA
Deli

Njegov oče je v devetdesetih osvojil pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka v 500 kubičnem razredu.

Dosedanji rezervni dirkač moštva formule 1 Alpine Jack Doohan bo v sezoni svetovnega prvenstva 2025 napredoval na stalni dirkaški sedež v ekipi. Kot so sporočili iz francoske ekipe, bo 21-letni sin avstralske motociklistične legende Micka Doohana zamenjal Estebana Ocona, ki se bo prihodnje leto pridružil Haasu.

Preberite še:

alpine, formula 1, jack doohan, mick doohan, mick schumacher
Profimedia

Doohan bo tako dirkal ob boku Francoza Pierra Gaslyja, so še sporočili pri Alpinu ob robu prve velike nagrade formule 1 po poletnem premoru v Zandvoortu.

S tem je upanje Micka Schumacherja, sina legendarnega nemškega dirkača F1 Michaela Schumacherja, da se bo pri moštvu Alpine vrnil v formulo 1, propadlo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Francoski proizvajalec, za katerega 25-letni Nemec tekmuje v svetovnem prvenstvu v vzdržljivostnih disciplinah, je dal prednost Doohanu.

alpine, formula 1, jack doohan, mick doohan, mick schumacher
Profimedia

Omenjena dirkača sta se pred tedni med seboj pomerila za mesto v dirkalniku F1. Flavio Briatore, nekdanji šef ekipe Michaela Schumacherja za prva dva naslova svetovnega prvaka, zdaj deluje kot svetovalec pri Alpinu, vendar naj bi bil 74-letni Italijan na strani Doohana.

Uf, obeta se razprodaja avtomobilskih legend in zakladov!

Novo na Metroplay: "Vsak od nas kdaj pogleda oglase, tudi sam jih. Vedno sem zgrožen nad cenami" | Simon Maljevac